La història de Ràdio Sant Hilari

Un grup de joves de Sant Hilari van decidir fundar l’emissora Ràdio Sant Hilari, era als voltants del 1984. Era una ràdio petita i molt modesta, i amb poc ja feiem. Ens van deixar instal·lar-nos a la planta baixa de l’Ajuntament, en una petita sala.

L’empemta d’aquests joves va fer que tot el poble s’involucrés en el projecte i molta gent va cedir desinteresadament la seva discografia a la ràdio perquè poguèssin començar a emetre. Entre ells, la discoteca Villaret o el Bolet. Fins i tot a dia d’avui encara tenim els discos emmagatzemats amb els logotips d’aquests llocs o dels noms de les persones que els van cedir.

Van començar amb una petita taula de mescles Ecler, dos micròfons, dos plats i una platina de cassette. Tot molt precari, però hi havia una mancança i es va poder solucionar d’aquesta manera. Quan no feien programació pròpia conectaven amb Catalunya Ràdio, ja que per problemes de dificultat geogràfica i de cobertura, les emissions de Catalunya Ràdio arribaven al nostre poble molt malament i gràcies a la nostre humil emissora la gent podia escoltar els partits del Barça per Catalunya Ràdio amb una mica millor qualitat de so.

 

Els temps van anar passant i la ràdio es va fer gran a poc a poc. Va arribar el moment del trasllat, va ser quan es va fer a Sant Hilari la “Casa de Cultura”, que és on estem en l’actualitat. Vam passar d’estar a la planta baixa de l’Ajuntament a l`’àtic de la Casa de Cultura, una millora considerable que ens va fer crèixer com a emissora i també amb la gent que col·labora amb nosaltres.

 

De temps n’ha passat força, i de gent per la ràdio també, alguns s’han professionalitzat en el món de la ràdio, altres s’han fet actors, o altres, simplement han col·laborat en un projecte creat per uns joves de Sant Hilari, que volien fer alguna cosa important pel poble.
I tot això fins al dia d’avui, on ja ens hem fet grans i hem complert 37 anys, i n’esperem complir molts més, perquè la ràdio per nosaltres a part de ser una afició, és un servei públic pel poble.

Envia’ns un missatge!

On ens pots trobar?

Plaça Gravalosa, 4 17403 Sant Hilari Sacalm

radiosanthilari@gmail.com